Nieuwe Logica

Sinds 7 September draait de ON0LN DStar repeater met nieuwe logica.

We gebruiken nu de node adapter van ON8JL, hierdoor kunnen we ZONDER een PC een volledige DSTAR repeater draaien mét gateway, en dus ook verbinding maken met andere repeaters, reflectors.

Jean-Luc (ON8JL) is op dinsdagavond speciaal van tegen de Luxemburgse grens afgekomen om samen met ons de zijn DSTAR node aan te passen voor gebruik met onze repeater hardware. Om 19u was hij aanwezig, en heeft eerst enkele hardware-aanpassingen gedaan aan de node (C-tje omgesoldeerd, frimware upgrade gedaan).
Hierna zijn we begonnen met de afregeling van de node-adapter op de repeater hardware. Jean-Luc had hiervoor alle nodige apparatuur bij.
Hij heeft zelfs enkele modificaties aangebracht aan onze repeater (SQL niveau naar buiten gebracht, TX niveau omhoog gehaald).

Na enkele moeizame tests hebben we tegen 21u30 de eerste QSO’s kunnen maken, en tegen 22u was de repeater terug in het 19″ rack ingebouwd, samen met de nieuwe controller.

De komende dagen gaan we deze logica goed testen.

Ik vraag dan ook aan elke DSTAR gebruiker om me even jullie bevindingen te laten weten via mail naar info@on8ar.be

De ontvangstgevoelingheid moet ook omhoog zijn gegaan, we ontvangen nu op dezelfde antenne als de analoge repeater, zenden gebeurt voorlopig nog op de lage antenne.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.