D-star vergunning

Sindskort is de vergunning voor de DSTAR repeater van ON0LN ook aangekomen.

We kunnen dus nu als volwaardige repeater werken.

 

Dit weekend is er ook een belangrijke firmware upgrade gedaan om het systeem compatibel te maken met het DPLUS 2.2g verhaal.

 

ON8JL heeft ons laten weten dat hij ook gaat proberen het DPRS systeem hierop aan de praat te krijgen, zodat de GPS gegevens van de station sook mee doorgegeven gaan worden, deze worden nu nog genegeerd. We kunnen in het systeem wel al zien wie GPS geactiveerd heeft, dus de eerste stap is al gezet.

Een van de volgende dingen is het maken van een soort dashboard, waarop iedereen kan zien welke stations over ON0LN gewerkt hebben, en wanneer dat dit was, naar analogie met de DPLUS dashboard van de ICOM repeaters.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.